Ole yksi meistä 

Kun odottamaton asia sattuu kohdalle, niin pää helposti täyttyy ajatuksista, peloista, tunteista ja kaikesta mahdollisesta. Ei ole hyvä jäädä tuleen makaamaan, kuten sanotaan. 

Ryhdy etsimään yhteyttä toisiin, hae sellaista apua, joka sinua parhaiten auttaa. Ryhdy tekemään asioita, jotka tekevät sinulle hyvää. 

Osallistuminen toisten tukemiseen voi myös olla auttava suunta. Ota askel kerrallaan, ja me kuljemme kanssasi samaa tahtia. 

 

 

Paraneminen tapahtuu omassa aikataulussaan, monin eri tavoin.

 

Tukisivuston tarkoitus

Ajatuksena on luoda sellainen tukisivusto, jollaisen olisin itse halunnut löytää, kun olin avun tarpeessa vuonna 2014. Pitkä avioliittoni oli päättynyt miehen paljastuttua homoksi. Hän eli jo aivan omaa elämäänsä vaihtuvien partnereidensa kanssa, kun minä ja lapset pidimme häntä vain valtavan omituiseksi muuttuneena ja luulin, että hän oli varmaankin sairastunut dementiaan tai jotain. 

Paljastuminen oli suuri järkytys. Kuin olisi heitetty kivi järven pintaan ja renkaat veden pinnalla lähteneet etenemään... Menin heti Leena Koivun eroryhmään, jota ilman en tiedä, miten olisi käynyt. Sitten oli 1,5 vuotta kaikenlaista eroon liittyvää järjestelyä. Tajusin, että prosessini on monimutkaisempi kuin osasin kuvitellakaan, ja jatkoin vielä Leenan yksilövalmennuksessa. Sitten päädyin netissä sivustolle, josta löysin yli 3000 kohtalotoveriani. Silloin saatoin laskea taakan hartioiltani: minun ei enää tarvinnut niin yksin kannatella näkymättömän painoa.

 

Ymmärsin, mikä oli vaikeaa ja missä olin päässyt helpommalla. Ylipäätään tajusin, millaisen ilmiön kanssa olin joutunut tekemisiin. Ennen kaikkea kirkastui se, ettei tarkoitus ollut velloa katkeruudessa vaan ottaa tuki ja apu vastaan. Antaa paranemisen tapahtua.

 

Näiden tukisivujen on tarkoitus olla olemassa meitä kaikkia tukea tarvitsevia varten. Voimme yhdessä luoda sivujen sisältöä sellaiseksi, että se parhaiten palvelee sen käyttäjiä. Voit ehdottaa linkkejä,  joista joku voisi hyötyä. Voit kertoa, mikä sinua on auttanut.

 

 

 

Tukea toisillemme 

Voit jakaa kanssamme ajatuksiasi, huoliasi ja kiinnostuksiasi. Voit kysyä toisten mielipidettä tai vain ottaa vastaan lohdutusta ja läsnäoloa. Mitä vain, mikä auttaa sinua eteenpäin.

 

 

 

Jos haluat kysyä jotain tai sopia vaikka keskustelutuesta kanssani, kirjoita osoitteeseen tukeasinulle@gmail.com

 

 

Antoisaa matkaa monenlaisiin keskusteluihin! 

Terveisin Lilja Kaariniemi